PT Eramas Coconut Industries adalah kilang pembuatan luar negera kami yang terletak di Medan, Indonesia. Santan / krim kelapa, air kelapa dan kelapa parut kering adalah produk-produk utama kami. Syarikat memberi tumpuan dalam inovasi produk, kualiti dan keselamatan untuk memastikan produk-produk memenuhi kepuasan pelanggan.

PT Eramas Coconut Industries berbangga dengan kecemerlangan operasi, yang secara langsung dapat dikaitkan dengan tenaga kerja kami yang sangat kompeten. Kami mendidik, melatih dan menanamkan kesedaran kepada semua pekerja kami mengenai amalan kebersihan diri yang baik. Semua pekerja dikehendaki untuk mematuhi pakaian standard, mengikuti amalan kebersihan yang tepat dan mematuhi peraturan-peraturan syarikat dengan ketat, untuk memastikan bahawa mereka tidak menimbulkan sebarang risiko semasa pengendalian produk.

PT Eramas Coconut Industries mempunyai kemudahan terkini. Kami mempunyai mesin seperti Mesin Pasteurisasi, Mesin UHT 8 & 6 tan, Mesin Pengisian 1 Ltr, Mesin Pengisian 370 ML, Mesin Pengisian 200 ML, Mesin Pengisian Aseptik 20 Ltr, dan Mesin Pengering Kelapa kering.

Kemudahan kami termasuk Sistem Rawatan Air RO, Gudang, Bilik Sejuk & Peti Sejuk Letupan Udara, dan Loji Rawatan Air Sisa.

 

Bagaimana Santan Kelapa Emma dibuat?